Jeroen behaalde aan het Lemmensinstituut te Leuven eind juni 2005 met onderscheiding het Masterdiploma muziek, optie gitaar in de klas van Godelieve Monden. Masterclasses volgde hij al bij Alexander Swete, Roland Broux en Denis Azabagic, waarna hij zich gedurende twee jaar vervolmaakte bij de Italiaanse topgitarist Carlo Marchione.

In mei 2006 voltooide hij met grote onderscheiding bij Christel Kessels de extra opleiding tot “Master in de muziek, optie kamermuziek”.  Zijn vaste duo’s met fluitiste Femke Van leuven en zangeres Griet De Geyter worden vaak geëngageerd:  zo speelde hij met Femke Van Leuven in 2009 op de Recitals voor Jonge Oost-Vlaamse solisten en waren zij eind mei 2009 live te horen op Radio Klara. Daarnaast speelt hij ook vaak free-lance met fluitisten Frank Hendrickx (docent KCB) en Els Van Zundert (fluitsolo De Munt), cellist Stijn Saveniers of het ensemble I Justiniani o.l.v. Luk Callens.

Jeroen tracht zijn cultureel-muzikale horizon zo breed mogelijk te houden: zo speelde hij enkele jaren akoestische en elektrische gitaar bij Helmut Lotti, wat hem in Denemarken, Zweden, Duitsland en Noorwegen bracht. Daarnaast werkt hij ook graag mee aan cross-over-projecten met poëzie en theater, waarbij hij reeds samenwerkte met Michaël Pas en Koen Van Impe.

In de Oudenaardse Muziekacademie is hij actief als leerkracht gitaar en samenspel gitaar.  Vaak wordt hij als gitaardocent ook gevraagd voor workshops en muziekstages, zoals Muzes vzw, Muzikamp en de muziekstage van het Lemmensinstituut. 

Jeroen volgde ook klassieke zang bij de Belgische tenor Axel Everaert, waarmee hij zowel in ensemble (Capella Brugensis, Antwerps Mannenkoor, Goeyvaerts Consort/Aquarius, ...) als solistisch (Die Fledermaus, Carmina Burana, ...) naar buiten komt. 

Vanuit deze zangopleiding werd hij in september 2008 aangesteld als assistent-dirigent van het Gentse koor Vivente Voce, dat onder leiding staat van Edmondus Saveniers en momenteel geklasseerd is in uitmuntendheidsdivisie. In mei 2011 volgde hij Edmond Saveniers op als chef-dirigent van Vivente Voce.

In september 2009 startte Jeroen de opleiding orkestdirectie aan in het Lemmensinstituut, waar hij in 2010 het diploma Bachelor, optie Orkestdirectie behaalde. Momenteel studeert hij verder voor de Master Orkestdirectie. Als dirigent leidde hij ondertussen al vele projecten, met een passie voor de musicalliteratuur: zo nam hij de muzikale leiding bij de musicals "The Wiz" en "Fame", beide opgevoerd in het NTGent.